Sastojci:

Za patišpanj:

  • 3 jajeta
  • 60 g brašna
  • 1/4 kašičice soli

    Za fil:
  • 50 g majoneza
  • 40 g vlašca
  • 2 jajeta
  • ulje za prženje
  • so i biber po ukusu

Pogledajte kako se pravi:

Recept za rolat sa jajima i vlašcem:

Za rolat umutite žumanca i posolite. Umutite potom belanca dok ne dobijete čvršću penu. Prosejte brašno i mešajući, dodajte malo po malo žumancima, a zatim pažljivo umešajte umućena belanca. Testo odmah stavite u sloj debljine do 1 cm na podmazan pleh i pecite u rerni dok se ne pojavi svetlo žuta korica.

Patišpanj ne treba da se peče predugo, jer postaje lomljiv i ne može da se uvije. Topli patišpanj stavite u papir za pečenje i uvijte u rolnu. Kada se ohladi razvijte ga, odvojite od papira, premažite smesom od sastojaka za fil i ponovo umotajte u rolnu. Servirajte isečeno na kriške. Možda ćete želeti da napravite i rolat sa krem sirom i paradajzom.

Pročitajte kako se pravi svečani slavski rolat sa šarenom korom

BONUS VIDEO

Kurir televizija ROLAT OD MLEVENOG MESA I VITAMINSKA SALATA KAKVU NISTE PROBALI! Pogledajte recept za brzu i ukusnu pripremu

StvarUkusa