Sastojci:
Za patišpanj:
- 3 jajeta
- 60 g brašna
- 1/4 kašičice soli
Za fil: - 50 g majoneza
- 40 g vlašca
- 2 jajeta
- ulje za prženje
- so i biber po ukusu
Pogledajte kako se pravi:
Recept za rolat sa jajima i vlašcem:
Za rolat umutite žumanca i posolite. Umutite potom belanca dok ne dobijete čvršću penu. Prosejte brašno i mešajući, dodajte malo po malo žumancima, a zatim pažljivo umešajte umućena belanca. Testo odmah stavite u sloj debljine do 1 cm na podmazan pleh i pecite u rerni dok se ne pojavi svetlo žuta korica.
Patišpanj ne treba da se peče predugo, jer postaje lomljiv i ne može da se uvije. Topli patišpanj stavite u papir za pečenje i uvijte u rolnu. Kada se ohladi razvijte ga, odvojite od papira, premažite smesom od sastojaka za fil i ponovo umotajte u rolnu. Servirajte isečeno na kriške. Možda ćete želeti da napravite i rolat sa krem sirom i paradajzom.
Pročitajte kako se pravi svečani slavski rolat sa šarenom korom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Posna slavska salata sa prokeljom
Novogodišnji makaroni sa ukusom cimet rolnica
Posne kokos štanglice za Svetog Nikolu
Telekom Srbija dobitnik priznanja: Još jedna nagrada za projekat „Dečji svet je veći od ekrana“
Posne ćufte od pasulja za Svetog Nikolu