Sastojci:
Za patišpanj:
- 3 jajeta
- 60 g brašna
- 1/4 kašičice soli
Za fil: - 50 g majoneza
- 40 g vlašca
- 2 jajeta
- ulje za prženje
- so i biber po ukusu
Pogledajte kako se pravi:
Recept za rolat sa jajima i vlašcem:
Za rolat umutite žumanca i posolite. Umutite potom belanca dok ne dobijete čvršću penu. Prosejte brašno i mešajući, dodajte malo po malo žumancima, a zatim pažljivo umešajte umućena belanca. Testo odmah stavite u sloj debljine do 1 cm na podmazan pleh i pecite u rerni dok se ne pojavi svetlo žuta korica.
Patišpanj ne treba da se peče predugo, jer postaje lomljiv i ne može da se uvije. Topli patišpanj stavite u papir za pečenje i uvijte u rolnu. Kada se ohladi razvijte ga, odvojite od papira, premažite smesom od sastojaka za fil i ponovo umotajte u rolnu. Servirajte isečeno na kriške. Možda ćete želeti da napravite i rolat sa krem sirom i paradajzom.
Pročitajte kako se pravi svečani slavski rolat sa šarenom korom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem