Sastojci:
Punjenje:
- 200 g smrznutih jagoda
- 10 g šećera
Za puslicu:
- 5 belanaca
- 250 g šećera
- prstohvat soli
- 1 kašičica limunovog soka
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 120 g brašna od pistaća (sitno mleveni pistaći)
Fil:
- 180 g krem sira
- 200 g slatke pavlake
- 30 g šećera u prahu
Priprema:
Ovaj rolat je pravo prolećno čudo. Lagana, slatkasta, sa osvežavajućim jagodama i bogatim ukusom pistaća – pravi je desert kada želite nešto što izgleda bogato, a pravi se bez mnogo filozofije. Savršen rolat za slave, goste, ali i kad vam treba nešto slatko da vam popravi dan.
Prvo napravite punjenje: Stavite smrznute jagode i šećer u šerpicu, pa kuvajte na laganoj vatri dok se ne zgusne i ne dobijete fini džemasti sos. Ohladite.
Za puslica koru: Umutite belanca sa prstohvatom soli. Kad počnu da se "dižu", dodajte postepeno šećer, limunov sok i mutite dok ne dobijete sjajan, čvrst šne. Na kraju lagano umešajte kukuruzni skrob i brašno od pistaća.
Izlijte smesu na pleh obložen papirom za pečenje. Poravnajte i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 160°C oko 20-25 minuta, dok kora ne postane svetlo zlatna.
Fil: Umutite krem sir sa šećerom u prahu, pa dodajte pavlaku i miksajte dok ne dobijete čvrs fil.
Kad se kora ohladi, pažljivo je prevrnite na čistu krpu ili papir, uklonite papir za pečenje. Premažite filom, pa preko rasporedite ohlađeni sos od jagoda. Lagano uvijte u rolat. Ohladite rolat bar 2 sata u frižideru pre sečenja, da se lepo stegne.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.