Sastojci:

  • 200 g bele čokolade 
  • 50 g turskog slatkiša pismanie (ili šećerna vuna kao alternativa)
  • 50 g kisele pavlake 
  • 40 g kvasca (po potrebi za teksturu)
  • 1 kašičica vanile u prahu
  • 1 kašičica soka od nara (za suptilnu voćnu notu)
  • 30 g pistaća, sitno mlevenih ili krem
  • 30 g malina (po želji)

Priprema:

Viralna čokolada „Anđeoska kosa“ postala je pravi hit među ljubiteljima slatkiša, čak popularnija od luksuzne dubai čokolade. Ova jedinstvena poslastica kombinuje hrskavu ružičastu čokoladu i vazdušasto, svileno punjenje, stvarajući neodoljiv spoj tekstura i ukusa koji osvaja na prvi zalogaj.

Savet:

Za dodatni vizuelni efekat, pospite čokoladu jestivim zlatnim prahom ili sušenim cvetovima ruže.

Otopite belu čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj. Dodajte kiselu pavlaku, vanilu u prahu i sok od nara, pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu.

U kalup za čokoladu sipajte tanak sloj otopljene čokolade i lagano protresite kako bi se ravnomerno rasporedila. Stavite u frižider na 10 minuta da se stegne.

U međuvremenu, pismanie nežno izmrvite i pomešajte sa pistaćima i kvascem kako biste dobili lagano, vazdušasto punjenje. Dodajte sloj ovog punjenja u svaki kalup, pazeći da ostavite prostor za završni sloj čokolade. Po želji, dodajte nekoliko komadića malina u punjenje radi osvežavajuće voćne note.

Prelijte preostalom čokoladom i ponovo nežno protresite kalup kako biste uklonili mehuriće vazduha. Ostavite u frižideru najmanje 30 minuta, dok se čokolada potpuno ne stegne. Pažljivo izvadite čokoladne pločice iz kalupa i poslužite ih uz kafu ili kao poseban desert.