Sastojci:
- 200 g bele čokolade
- 50 g turskog slatkiša pismanie (ili šećerna vuna kao alternativa)
- 50 g kisele pavlake
- 40 g kvasca (po potrebi za teksturu)
- 1 kašičica vanile u prahu
- 1 kašičica soka od nara (za suptilnu voćnu notu)
- 30 g pistaća, sitno mlevenih ili krem
- 30 g malina (po želji)
Priprema:
Viralna čokolada „Anđeoska kosa“ postala je pravi hit među ljubiteljima slatkiša, čak popularnija od luksuzne dubai čokolade. Ova jedinstvena poslastica kombinuje hrskavu ružičastu čokoladu i vazdušasto, svileno punjenje, stvarajući neodoljiv spoj tekstura i ukusa koji osvaja na prvi zalogaj.
Otopite belu čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj. Dodajte kiselu pavlaku, vanilu u prahu i sok od nara, pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
U kalup za čokoladu sipajte tanak sloj otopljene čokolade i lagano protresite kako bi se ravnomerno rasporedila. Stavite u frižider na 10 minuta da se stegne.
U međuvremenu, pismanie nežno izmrvite i pomešajte sa pistaćima i kvascem kako biste dobili lagano, vazdušasto punjenje. Dodajte sloj ovog punjenja u svaki kalup, pazeći da ostavite prostor za završni sloj čokolade. Po želji, dodajte nekoliko komadića malina u punjenje radi osvežavajuće voćne note.
Prelijte preostalom čokoladom i ponovo nežno protresite kalup kako biste uklonili mehuriće vazduha. Ostavite u frižideru najmanje 30 minuta, dok se čokolada potpuno ne stegne. Pažljivo izvadite čokoladne pločice iz kalupa i poslužite ih uz kafu ili kao poseban desert.
Recept za najbržu pitu bez kora
Šareni zečji repići od kokosa za uskršnji desert
Kako Grci prave uskršnji hleb
Salata od pečenih paprika i pasulja za Veliki petak
Kako da napravite zeca od salvete za Uskrs