Lepinje iskoristite za pripremu sendviča i ponesite ih na posao ili ih tanko zapecite i zarolajte s omiljenim povrćem...

Sastojci za lepinje:

  • 1 manja glavica karfiola
  • 2 velika jaja
  • začini: so, biber, mirođija

Priprema:

1. Rernu zagrejte na 180 °C.

2. Karfiol operite i usitnite u mikseru u mrvice pa kuvajte u vrućoj vodi 2 minuta.

3. Dobro procedite pa umotajte u čistu krpu i što bolje iscedite. Kako bi se lepinje lepo ispekle važno je da karfiol gotovo uopšte nema vode.

4. Pomešajte jaja s karfiolom i začinima pa dobro promešajte.

5. Na papiru za pečenje kašikom izvadite smesu za male lepinje. Pecite ih oko 10 minuta sa svake strane.

Savet: Kako biste je lakše ocedili, karfiol možete skuvati i u mikrotalasnoj. Biće dovoljno oko 8 minuta. Na polovini kuvanja ocedite višak vode i vratite u rernu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: punkufer