Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne bacajte stari hleb: Recept za musaku koja je osvojila srpske trpeze

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Ne bacajte stari hleb: Recept za musaku koja je osvojila srpske trpeze

 Izvor: Foto: Shutterstock

Svima je poznata musaka od krompira, a ono što mnogi ne znaju jeste da i od starog, gotovo bajatog hleba mogu napraviti jednako fenomenalnu musaku, po mišljenju mnogih domaćica čak i bolju od one standardne.

Potrebno vam je:

300 g šunke

200 g kisele pavlake

ulje

1/2 praziluka

1 paprika

biber, suvi začin

2 jaja

200 g sira

rezan stari hleb

1 paradajz

3 čena belog luka

malo kačkavalja

Priprema:

Кriškama hleba skinuti koricu. Na ulju propržiti seckan praziluk i papriku pa dodati na kockice iseckanu šunku, beli luk, začin, biber i paradajz.

U to dodati sir i jedno jaje. Na dno pleha staviti pek papir, pa poređati kriške hleba jednu do druge.

Odozgo istresti sav fil pa preko ponovo staviti kriške hleba.

U činiju razbiti preostalo jaje dodati pavlaku i malo mleka pa time preliti musaku i odozgo narendati malo kačkavalja.

Peći na 200 stepeni oko 40 – 45 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Kod bake u gostima

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti