Poslužite uz kari.
Sastojci:
1 šolja pšeničnog brašna
1 kašika pšeničnog griza
soli po ukusu
3/4 šolje vode
2-3 kašike ulja za dodavanje u testo
ulje za duboko prženje
Priprema:
Prvo uzmite veliku činiju, dodajte pšenično brašno, griz i so. Sve sastojke dobro izmešajte. Malo po malo dodajte vodu i gnječite dok ne dobijete mekano testo. Dodajte 2-3 kašike ulja i ponovo izmešajte testo da bude još mekše. Pokrijte testo providnom folijom i neka odmori nekih 10-15 minuta. Ponovo malo umesite. Podelite testo na manje porcije. Od svakog dela testa napravite kuglice. Pomoću oklagije razvaljajte testo u mali disk kružnog oblika. Debljina purija bi trebala biti približno od 1,5 do 2 mm. Tako napravite i sa ostatkom testa. Zagrejte ulje prženje. Stavite jedan puri u ulje, špatulom malo pritisnite ivice da se naduva, a kada se to desi okrenite i pržite drugu stranu. Izvadite na papirni ubrus. Smanjite vatru za sledeću turu jer može da izgori ako je ulje pregrejano.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus