Poslužite uz kari.
Sastojci:
1 šolja pšeničnog brašna
1 kašika pšeničnog griza
soli po ukusu
3/4 šolje vode
2-3 kašike ulja za dodavanje u testo
ulje za duboko prženje
Priprema:
Prvo uzmite veliku činiju, dodajte pšenično brašno, griz i so. Sve sastojke dobro izmešajte. Malo po malo dodajte vodu i gnječite dok ne dobijete mekano testo. Dodajte 2-3 kašike ulja i ponovo izmešajte testo da bude još mekše. Pokrijte testo providnom folijom i neka odmori nekih 10-15 minuta. Ponovo malo umesite. Podelite testo na manje porcije. Od svakog dela testa napravite kuglice. Pomoću oklagije razvaljajte testo u mali disk kružnog oblika. Debljina purija bi trebala biti približno od 1,5 do 2 mm. Tako napravite i sa ostatkom testa. Zagrejte ulje prženje. Stavite jedan puri u ulje, špatulom malo pritisnite ivice da se naduva, a kada se to desi okrenite i pržite drugu stranu. Izvadite na papirni ubrus. Smanjite vatru za sledeću turu jer može da izgori ako je ulje pregrejano.
Potpuno novo na tržištu: Brzi i hranljivi obroci sada dostupni u vidu Argeta salata
Kremasti tiramisu rolat
Čokoladna Prag torta
Kako da napravite posnu pitu sa prazilukom i šargarepom
Posne sarme sa povrćem