Poslužite uz kari.

Sastojci:

1 šolja pšeničnog brašna

1 kašika pšeničnog griza

soli po ukusu

3/4 šolje vode

2-3 kašike ulja za dodavanje u testo

ulje za duboko prženje

Priprema: 

Prvo uzmite veliku činiju, dodajte pšenično brašno, griz i so. Sve sastojke dobro izmešajte. Malo po malo dodajte vodu i gnječite dok ne dobijete mekano testo. Dodajte 2-3 kašike ulja i ponovo izmešajte testo da bude još mekše. Pokrijte testo providnom folijom i neka odmori nekih 10-15 minuta. Ponovo malo umesite. Podelite testo na manje porcije. Od svakog dela testa napravite kuglice. Pomoću oklagije razvaljajte testo u mali disk kružnog oblika. Debljina purija bi trebala biti približno od 1,5 do 2 mm. Tako napravite i sa ostatkom testa. Zagrejte ulje prženje. Stavite jedan puri u ulje, špatulom malo pritisnite ivice da se naduva, a kada se to desi okrenite i pržite drugu stranu. Izvadite na papirni ubrus. Smanjite vatru za sledeću turu jer može da izgori ako je ulje pregrejano.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: stvarukusa.rs