Ako želite zdraviju varijantu lepinja onda je ovo savršen recept. Jednako su ukusne kao i obične lepinje, a mnogo su jednostavnije za pripremu.
Sastojci:
- 1 manja glavica karfiola
- 2 velika jajeta
- so, biber, mirođija
Priprema:
Karfiol operite i isitnite u blenderu, pa kuvajte u vreloj vodi nekih 2 minuta. Lepo procedite i umotajte u čistu krpu, pa opet dobro iscedite. Jako je bitno da je karafiol dobro isceđen i da nema vode da bi se lepinje lepo ispekle. Kada sve to uradite pomešajte jaja i začine sa karfiolom i sve lepo sjedinite. Na pleh obložen pek papirom vadite male lepinje i stavite da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 10 minuta sa svake strane.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus