Ako želite zdraviju varijantu lepinja onda je ovo savršen recept. Jednako su ukusne kao i obične lepinje, a mnogo su jednostavnije za pripremu.

Sastojci:

  • 1 manja glavica karfiola
  • 2 velika jajeta
  • so, biber, mirođija

Priprema:

Karfiol operite i isitnite u blenderu, pa kuvajte u vreloj vodi nekih 2 minuta. Lepo procedite i umotajte u čistu krpu, pa opet dobro iscedite. Jako je bitno da je karafiol dobro isceđen i da nema vode da bi se lepinje lepo ispekle. Kada sve to uradite pomešajte jaja i začine sa karfiolom i sve lepo sjedinite. Na pleh obložen pek papirom vadite male lepinje i stavite da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 10 minuta sa svake strane.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: punkufer.hr