Ako želite zdraviju varijantu lepinja onda je ovo savršen recept. Jednako su ukusne kao i obične lepinje, a mnogo su jednostavnije za pripremu.
Sastojci:
- 1 manja glavica karfiola
- 2 velika jajeta
- so, biber, mirođija
Priprema:
Karfiol operite i isitnite u blenderu, pa kuvajte u vreloj vodi nekih 2 minuta. Lepo procedite i umotajte u čistu krpu, pa opet dobro iscedite. Jako je bitno da je karafiol dobro isceđen i da nema vode da bi se lepinje lepo ispekle. Kada sve to uradite pomešajte jaja i začine sa karfiolom i sve lepo sjedinite. Na pleh obložen pek papirom vadite male lepinje i stavite da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 10 minuta sa svake strane.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: punkufer.hr
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem