Umesite ovu brzu pogaču i ne morate ujutru da kupujete svež hleb.
Sastojci:
- 3 šolje brašna
- 1 kašika šećera
- 1 kašika soli
- 2 kašike putera
- 11 g suvog kvasca
- 2 šolje vode
- 1 žumance
- susam i kim
Priprema:
Izmešajte sve sastojke (sem žumanca, susama i kima) i umesite testo. Pustite da odstoji sat vremena. Premesite testo i stavite u nauljeni okrugli kalup. Pustite da odstoji još 30 minuta. Žumancem premažite testo. Pospite susamom i kimom. Pecite 30 minuta na 180°C.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem