Za doručak ili večeru... Uštipke možete da poslužite sa sirom, šunkom, kajmakom...
Sastojci:
- 200 g pirea
- 1 jaje
- 1 varjača masti
- 1 prašak za pecivo
- 150 g sitnog sira
- 1/2 kg brašna
- 1 kašičica soli
- ulje za prženje
Priprema:
Umutite jaje, dodajti pire, sir, mast i promešajte varjačom. Postepeno dodajte brašno i prašak za pecivo i dobro umesite. Dobijeno testo rastanjite na 0.5 cm. Isecite na pravouganike i na sredini napravite prorez.
Pržite na zagrejanom ulju sa obe strane dok ne porumeni.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus