1. Izmešati prašak za pecivo, brašno i kašičicu soli. Izmrviti 200 g margarina i dodati sir. Sve umesiti u glatko testo. Umotati ga u foliju i ostaviti u frižideru na dva sata.


Sastojci:

250 g brašna
250 g margarina
1 kašičica soli
1 kašičica praška za pecivo
150-200 g svežeg kravljeg sira
1 jaje
slanina

2. Rastanjiti testo na otprilike pola centimetra debljine. Čašom koja ima dno malo manje od promera rupa u plehu za proje vaditi pogačice. Čašu umakati u brašno svaki put pre vađenja nove pogačice.

3. Preostalim margarinom namazati dno rupa u plehu (ne stavljati mnogo jer će i slanina da otpusti masnoću). Režnjeve slanine stavljati u pleh (okolo uz ivicu svake rupe), a u sredinu spuštati pogačice. Premazati ih jajetom i peći 12-15 min na 220 stepeni dok ne dobiju lepu zlatnu boju.