Male, šarmantne i brze za pripremu, ove jelkice od krastavaca osvojiće vas na prvi pogled. Savršene su kao užina ili meze i unose prazničnu atmosferu na trpezu.

Spremne su za samo 15 minuta, a za njih su potrebna svega tri jednostavna sastojka. Idealne su i za decu i za odrasle, a uz malo mašte postaće najlepši ukras na vašoj novogodišnjoj trpezi.

Osnovne informacije

Kuhinja: internacionalna

Tip jela: predjelo

Porcije/količina: 12 mini jelki

Vreme pripreme: 15 minuta

Vreme kuvanja: /

Ukupno vreme pripreme: 15 minuta

Težina: lako

Sastojci:

  • 1-2 krastavca
  • 200 g kačkavalja
  • 100-150 g čajne kobasice
  • malo soli

Priprema:

1. korak: Priprema krastavaca

Krastavce isecite na pola, pa iseckajte na tanke trake. Pospite svaku traku sa malo soli i ostavite 5 minuta da puste višak tečnosti. Nakon toga, papirnim ubrusom lagano uklonite vlagu.

Bonus savet:

Umesto čajne, možete koristiti kulen, masline, čeri ili šargarepu za bazu jelke.

 2. korak: Priprema sira i kobasice

Čajnu iseckajte na kolutiće. Modlicom u obliku zvezdice (ili nožem) isecite 12 malih zvezdica od sira.

3. korak: Sastavljanje jelki

Nanižite trake krastavca tako da formiraju oblik jelke na čačkalici. Ubodite čačkalicu kroz sredinu od vrha ka dnu. Na dno jelke stavite kolut-dva čajne, a na vrh stavite zvezdicu od sira. Ponovite postupak dok ne dobijete 12 mini jelki.

Ukoliko vam treba još ideja za praznična predjela koja su dekorativna, pogledajte kako da napravite punjena jaja u obliku jelkica.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili fotografija/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.


Male, šarmantne i brze za pripremu, ove jelkice od krastavaca osvojiće vas na prvi pogled. Savršene su kao užina ili meze i unose prazničnu atmosferu na trpezu. Spremne su za samo 15 minuta, a za njih su potrebna svega tri jednostavna sastojka. Idealne su i za decu i za odrasle, a uz malo mašte postaće najlepši ukras na vašoj novogodišnjoj trpezi.
Osnovne informacije
Kuhinja: internacionalna
Tip jela: predjelo, praznični snack
Porcije/količina: 12 mini jelki
Vreme pripreme: 15 minuta
Vreme kuvanja: /
Ukupno vreme pripreme: 15 minuta
Težina: lako
Sastojci:
3  krastavca200 g kačkavalja100-150 g čajne kobasicemalo soli
Priprema:
1. korak: Priprema krastavaca
Krastavce iseckajte na tanke trake. Pospite svaku sa malo soli i ostavite 5 minuta da puste višak tečnosti. Nakon toga, papirnim ubrusom lagano uklonite vlagu.
2. korak: Priprema sira i kobasice
Čajnu iseckajte na kolutiće. Modlicom u obliku zvezdice (ili nožem) isecite 12 malih zvezdica od sira.
3. korak: Sastavljanje jelki  Nanižite trake krastavca tako da formiraju oblik jelke na drvenom štapiću za roštilj. Ubodite štapić kroz sredinu od vrha ka dnu. Na “dno” jelke stavite kolut čajne, a na vrh stavite zvezdicu od sira. Ponovite postupak dok ne dobijete 12 mini jelki.
Varijacije:umesto čajne, možete koristiti kulen, masline, čeri ili šargarepu za bazu jelke.