KRALJEVSKA PROJA SA KAČKAVALJEM: U testo dodajte 2 sastojka zbog kojih će biti vazdušasto, a sprema se očas posla

Evo kako da napravite kraljevsku proju sa kačkavaljem.

Shutterstock

Mnogi će se složiti da je proja više od običnog jela, jer mnoge podseća na detinjstvo. Proja je jedan od najjednostavnijih, a najukusnijih domaćih specijaliteta, a domaćice je vole jer u nju mogu da stave sir i omiljeno povrće, a ukus će u svakoj kombinaciji biti neodoljiv.

Proju mnogi ljudi koriste i kao zamenu za hleb, a aako u smesu dodate jogurt i pavlaku biće posebno mekana i sveža i sutradan. 

Sastojci:

  • 200 g kukuruznog hleba
  • 3 jajeta
  • 200 ml jogurta
  • 20 kašike ulja
  • 1 čaša pavlake
  • 100 ml kisele vode
  • 100 g kačkavalja
  • 2 kašike kukuruznog griza
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli

Priprema:

U posudi umutite cela jaja, pa dodajte jogurt, kiselu vodu i ulje. Sve dobro sjedinite, pa postepeno sipajte pavlaku i dodajte kačkavalj koji ste prethodno izrendali. Potom stavite prašak za pecivo, pa lagano dodajte kukuruzno brašno i kukuruzni griz, pa sve lepo sjedinite. Pleh u kom ćete peći obložite pek papirom, a potom ulijte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa