HLEB KOJI SE PEČE POLA SATA - TOLIKO JE DOBAR DA ĆETE GA MESITI SVAKI DAN: Jednostavna i laka priprema, a svima uspeva

Umesite domaći hleb brzo i lako.

Printscreen/YT/ Przepisy od Olgi

Zaboravite na pekaru, sada sami napravite odličan domaći hleb na kojem će vam svi pozavideti. Lako se mesi i ne trebaju vam neke specijalne veštine, a na stolu će uvek biti vruć, a mekan i vazdušast hleb. Najbolji je sa kajmakom i svežim paradajzom, a sam po sebi je ukusan, tako da možete i samo mast i alevu, kao što su jeli naši roditelji. 

Posle se počastite ukusnim kolačem

Sastojci:

  • 200 ml tople vode
  • 90 ml toplog mleka
  • 2 kašike biljnog ulja
  • 1 kašika šećera
  • 10 g suvog kvasca
  • 480 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 žumance 

Priprema:

Mleko, vodu i ulje pomešajte, pa dodajte šećer i kvasac. Ostavite 5 minuta da se aktivira, pa sipajte brašno i so. Umesite glatko testo. Nauljite posudu, stavite testo i pokrijte providnom folijom i krpom. Ostavite da odmori 45 minuta. Razvucite oklagijom u krug, pa stavite u nauljen tiganj. Poklopite i ostavite da odmori 20 minuta. Premžite umućenim žumancetom i na par mesta pritisnite viljuškom. Zatim probušite čačkalicom na par mesta, da izbacite višak vazduha. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa