Keto hleb je hleb sa malo ugljenih hidrata, a bude hrskav i mekan poput najlepšeg peciva. Ako volite testo, možda ćete želeti da napravite i hleb sa tikvicama, još jednu zdravu i ukusnu varijantu hleba. Evo i kako se pravi keto varijanta!
Sastojci:
- 250 g bademovog brašna
- 30 g mlevenog lanenog semena
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 5 velikih jaja, sobne temperature, lagano umućenih
- 60 ml tople vode
- 40 g putera, rastopljenog
Recept za keto hleb:
Zagrejte rernu na 180 ° C. Tepsiju za hleb obložite papirom za pečenje. U velikoj posudi umutite bademovo brašno, laneno seme, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi umutite jaja, vodu i puter. Umešajte u suve sastojke i dobro promešajte.
Prebacite u pripremljenu tepsiju. Pecite dok čačkalica ne bude čista, 45-50 minuta. Ohladite u tepsiji 5 minuta pre nego što ga servirate. Uživajte!
Pročitajte kako se pravi hleb bez glutena
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.