Keto hleb koji se brzinski pravi

Keto hleb ne samo da je zdrav, nego se sastojci samo dobro izmešaju i peku. Obožavaćete ga.

Shutterstock

Keto hleb je hleb sa malo ugljenih hidrata, a bude hrskav i mekan poput najlepšeg peciva. Ako volite testo, možda ćete želeti da napravite i hleb sa tikvicama, još jednu zdravu i ukusnu varijantu hleba. Evo i kako se pravi keto varijanta!

Sastojci:

  • 250 g bademovog brašna
  • 30 g mlevenog lanenog semena
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 5 velikih jaja, sobne temperature, lagano umućenih
  • 60 ml tople vode
  • 40 g putera, rastopljenog

Recept za keto hleb:

Zagrejte rernu na 180 ° C. Tepsiju za hleb obložite papirom za pečenje. U velikoj posudi umutite bademovo brašno, laneno seme, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi umutite jaja, vodu i puter. Umešajte u suve sastojke i dobro promešajte.

Prebacite u pripremljenu tepsiju. Pecite dok čačkalica ne bude čista, 45-50 minuta. Ohladite u tepsiji 5 minuta pre nego što ga servirate. Uživajte!

Pročitajte kako se pravi hleb bez glutena

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

SRPSKA PROJA NAŠLA SE NA LISTI NAJBOLJIH HLEBOVA SVETA: Srednjoškolci i domaćica iz Novog Sada napravili svetski poznat hleb   Kurir televizija

StvarUkusa/L.S.