Sastojci:
- 120 g putera, rastopljenog
- 3 kašike seckanog svežeg peršuna
- 2 kašike maslinovog ulja
- 3 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
- 1 vekna hleba
- 340 g kačkavalja, isečenog na kockice
Recept za punjeni hleb:
Za ovaj hleb u činiji pomešajte puter, peršun, maslinovo ulje i beli luk. Zagrejte rernu na 180 stepeni C. Isecite veknu dijagonalno, otprilike na svakih 6 cm, od vrha vekne do dna, bez presecanja do kraja. Ponovite na suprotnoj dijagonali da biste napravili delove u obliku kocke koji su još uvek pričvršćeni za donju koru.
Pažljivo rasporedite mešavinu putera između delova hleba, a zatim ubacite kockice kačkavalja. Umotajte veknu u aluminijumsku foliju. Pecite u zagrejanoj rerni 15 minuta. Odmotajte veknu; nastavite sa pečenjem dok se sir ne otopi, još oko 10 minuta. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i punjeni hleb sa maslinama i šunkom za Doček.
Pročitajte kako se pravi praznični brioš hleb
BONUS VIDEO
StvarUkusa