Uštipci su tradicionalno pecivo koje svaka domaćica nauči da pravi u nekom trenutku. Obično se prave samo od testa, tako da mogu da se služe slatki ili slani. Isprobajte i rumunski recept za mekane uštipke, a u testo oni dodaju i kuvana jaja, kobasicu i sir. Neodoljivi zalogaji idelani za sve prilike. 

Sastojci:
350 g kefira ili jogurta 
1 jaje 
200-220 g brašna 
1 kašičica sode bikarbone 
2 kašike ulja
100 g dimljene kobasice 
2 kuvana jajeta 
100 g tvrdog sira 
1 mladi luk ili praziluk 
1 veza peršuna 

Priprema:
Jaje i kefir posolite, pa umutite. Dodajte brašno i sjedinite, pa sipajte sodu bikarbonu. Promešajte, pa sipajte ulje. Zatim u testo dodajte rendanu kobasicu, sir i kuvana jaja, kao i seckani peršun i mladi luk. Lepo promešajte da se sastojci sjedine. Smesu sipajte u kesu za zamrzivač i isecite rupu. Zatim istisnite smesu u obliku valjka, pa pržite u zagrejanom ulju. Ako vam je ova metoda komplikovana, možete smesu vaditi kašikom i onda pržiti. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE