PEKARA U VAŠOJ KUHINJI - DOMAĆI KROASANI: Testo sa viršlama i sirom se pravi neverovatno lako 

Ovi kroasani ili rolovane viršle uspeće čak i početnicima.

Printscreen/YT/Appetizing.tv-Baking Recipes

Kada vam treba ukusna užina ili nešto fantastično čime želite da poslužite prijatelje na filmskoj večeri, onda napravite kroasane sa viršlom i sirom. Sa pivom ili rakijom poslužite i sve će nestati u trenu. Možda vam deluje kao da vam treba neko posebno kulinarsko umeće, ali zaista nije tako. Sve se lako umesi, napuni se i urola. 

Sastojci:

  • 7 čaša brašna 
  • 1 čaša mleka 
  • 1 čaša vode 
  • 1 čaša ulja 
  • 2 jajeta 
  • 10 g kvasca 
  • 1 kašičica soli 
  • 4 viršle 
  • 200 g sira 

Za premazivanje:

  • 15 g meda
  • 1 čaša vode
  • 200 g susama

Priprema:

Jaja i ulje umutite, pa sipajte vodu, mleko, kvasac i so. Opet umutite, pa dodajte brašno. Umesite testo, pokrijte i ostavite 2 sata. Razvucite veliki krug i isecite na 12 trouglova. Na svaki kraj trougla stavite deblji štap viršle i sira, pa urolajte. Pomešajte med i vodu, pa svaki kroasan ubacite u tu smesu, a posle u uvaljajte u susam. Poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C nekih 25 minuta.