MEKANI PICA MAFINI: U jednoj posudi i za 5 minuta napravite testo, pa samo stavite da se zapeče - prste da poližete

Umesto slatkih, sada napravite slane mafine i to sa ukusom pice.

Printscreen/YT/The Cooking Foodie

Italijansku hranu svi obožavamo. Iz te zemlje stižu najlepši recepti za picu, testeninu, lazanje... Ali, i neki od najlepših kolača su italijanski, kao što su tiramisu i kanoli. Sada pripremite mafine sa ukusom pice na kojima će vam pozavideti i najbolji italijanski kuvari. Ako želite možete u smesu da dodate i seckanu šunku, kao i propržene pečurke. 

Sastojci:

  • 240 ml mleka
  • 2 jajeta
  • 60 ml ulja
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica sušenog origana 
  • 220 g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 100 g mocarela sira
  • 1 paradajz, seckani
  • nekoliko maslina, narezanih
  • paradajz sos ili kečap

Priprema:

Umutite mleko, jaja, ulje, so, beli luk u prahu, origano i druge začine po želji. Dodajte brašno i prašak za pecivo i mešajte dok se ne sjedini. Zatim dodajte rendadni sir, seckani paradajz, masline. Sipajte testo u nauljeni kalup za mafine. Svaki premažite sa 1 kašičicom pradajz sosa i pospite malo sira. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°Cc oko 15-20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa