Testo za picu koje ne mora da se diže je odličan izbor za lagani obrok kada nemate vremena. Treba vam nekoliko sastojaka i dobićete savršenu koru za picu. Ako volite picu možda ćete želeti da napravite i humus picu. Evo kako se pravi testo za picu koje ne mora da se diže:
Sastojci:
- 130 ml tople vode
- 1 pakovanje aktivnog suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 310 g hlebnog brašna
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
Recept za testo za picu koje ne mora da se diže
Zagrejte rernu
Pripremite sve sastojke. Zagrejte rernu na 230 stepeni i namastite pleh za picu. Sipajte toplu vodu u posudu i ubacite kvasac i šećer. Promešajte i ostavite da odstoji dok ne postane kremasto, oko 10 minuta. Dodajte brašno, ulje i so u mešavinu kvasca; umutiti dok ne postane glatko. To možete da uradite ručno ili da koristite mikser. Ostavite da odstoji 5 minuta.
Prebacite u pleh
Prebacite testo na lagano pobrašnjenu površinu i utapkajte ili urolajte u krug. Nakon toga ga prebacite u pripremljenu posudu za picu. Premažite testo sosom i prelivom po želji.
Pecite
Pecite u zagrejanoj rerni do zlatno smeđe boje, 15 do 20 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi 5 minuta pre serviranja.
Pročitajte recept za pikantnu korejsku picu za kojom je poludeo svet
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.