Savršeno mekane domaće pogačice

Domaće pogačice odličan su izbor za doručak i užinu, a nije potrebno mnogo vremena za pripremu.
Savršeno mekane domaće pogačice Foto: prt scr / yt / Pinch and Swirl

Sastojci:

  • 275 g univerzalnog brašna
  • 2 kašičice kristal šećera
  • 1/2 kašičice fine morske soli
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • 100 g hladnog putera isečenog na kockice
  • 170 g mlaćenice
Savet +

Kada isečete testo za pogačice, možete ga zamrznuti za kasnije pečenje. Zamrznite na plehu za pečenje, a zatim prebacite u kesu za zamrzavanje. Pecite na 230°C iz zamrznutog stanja, ili odmrznite u frižideru preko noći. Ako pečete iz zamrznutog stanja, dajte minut ili dva vremenu pečenja.

Recept za mekane domaće pogačice:

Kako biste napravili pogačice, prvo postavite rešetku na gornju polovinu rerne i zagrejte je na 230°C. Prosejte brašno, šećer, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu u veliku posudu za mešanje. Isecite puter u suve sastojke, dok smesa ne počne da izgleda kao krupno brašno. Dodajte mlaćenicu i umešajte u glatko testo.

Prebacite testo na blago pobrašnjenu radnu površinu i lagano mesite oko 10 puta. Razvaljajte ili utapkajte testo u krug ili pravougaonik debljine 1,2 cm. Kalupom za kolače isecite krugove. Prebacite na nepodmazan pleh i pecite 10 do 12 minuta ili dok ne porumene. Servirajte toplo. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i domaće slatke pogačice.

Pročitajte kako se prave jednostavne pogačice sa borovnicama

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za pogačice kraljice Elizabete Izvor: Instagram/theroyalfamily

StvarUkusa