Sastojci:

  • 450 g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 75 g mekog putera
  • 1 šolja rendanog sira
  • pola šolje seckanog vlašca
  • 200 ml punomasnog mleka
  • 2 jajeta

Priprema:

Ove pogačice su savršen izbor za svaki obrok, pružajući ukusnu ravnotežu između hrskavog spoljašnjeg sloja i sočne unutrašnjosti. Brzo se pripremaju i idealne su za sve prilike, bilo kao užina, doručak ili za poslepodnevni odmor uz šolju omiljenog napitka.

Savet:

Za još bogatiji ukus, možete dodati malo bibera u testo, ili poslužiti pogačice uz sos od pavlake i belog luka.

U veliku posudu pomešajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte rendani sir i seckani vlašac, pa sve dobro izmešajte. U posebnoj činiji umutite jaja, pa im dodajte mleko i ponovo promešajte. Pomešajte mokre sastojke sa suvim, pa rukama umesite sve u testo. Na pobrašnjenoj površini, oklagijom razvaljajte testo na debljinu od 2-3 cm.

Uz pomoć staklene čaše vadite krugove. Poređajte pogačice na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 °C 12 minuta, ili dok ne postanu zlatno-smeđe. Poslužite toplo ili hladno.

Bonus video

Lepinje punjene feta sirom i spanaćem  Izvor: Lepinje punjene feta sirom i spanaćem