Sastojci:
- 450 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 75 g mekog putera
- 1 šolja rendanog sira
- pola šolje seckanog vlašca
- 200 ml punomasnog mleka
- 2 jajeta
Priprema:
Ove pogačice su savršen izbor za svaki obrok, pružajući ukusnu ravnotežu između hrskavog spoljašnjeg sloja i sočne unutrašnjosti. Brzo se pripremaju i idealne su za sve prilike, bilo kao užina, doručak ili za poslepodnevni odmor uz šolju omiljenog napitka.
U veliku posudu pomešajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte rendani sir i seckani vlašac, pa sve dobro izmešajte. U posebnoj činiji umutite jaja, pa im dodajte mleko i ponovo promešajte. Pomešajte mokre sastojke sa suvim, pa rukama umesite sve u testo. Na pobrašnjenoj površini, oklagijom razvaljajte testo na debljinu od 2-3 cm.
Uz pomoć staklene čaše vadite krugove. Poređajte pogačice na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 °C 12 minuta, ili dok ne postanu zlatno-smeđe. Poslužite toplo ili hladno.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.