Sastojci:
- 175 g brašna
- 5 kašika jogurta
- 2 kašike šećera
- 2 kašike ulja
- 1 jaje
- 1 prašak za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
- šećer u prahu i običan šećer za dekoraciju
Kako da napravite krofnice:
Mirisne i mekane krofne nas uvek podsete na detinjstvo. Recepata ima bezbroj, a danas isprobajte ovaj za pljosnate krofne koji je gotov za tili čas, a nema prženja u dubokom ulju.
Jaje umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte jogurt, ulje, i na kraju brašno sa praškom za pecivo. Sve dobro pomešajte pa smesu sipajte u poslastičarsku kesu koju ste probušili na dnu. Na zagrejanom tiganju sipajte testo iz kese praveći koncentrične krugove. Pecite sa obe strane i poslužite uvaljane u šećer ili šećer u prahu.
Bonus video
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Punjeni hleb sa sirom na italijanski način
Posni kolači sa belim vinom
Posna proja sa ajvarom - može u tepsiji ili kao mafin
Recept za pileću salatu sa kuvanim jajima za praznike