1. Uberite listove sveže koprive (ne zaboravite koristiti rukavice prilikom branja). Koprivu operite pod mlazom i  kuvajte je u vreloj vodi 5 minuta.


Sastojci:

100g vrhova sveže koprive

150g kukuruznog brašna

15 g zobenog brašna (ili mlevenih ovsenih pahuljica)

1 kašika suhog kvasca

1 kašičica himalajske soli

1 kašičica šećera

2 kašike čia semenki

150ml mlake vode

40ml maslinovog ulja

10 kašika jogurta

3 kašike svežeg kravljeg sira

2. Kuvanu koprivu ocedite, ohladite i sitno narežite.

3. U većoj posudi pomešajte suve sastojke, dodajte tečne, sir i naseckanu koprivu pa umesite testo. Dobićete vrlo mekano testo.

4. Pustite da testo odstoji pola sata prekriveno krpom.

5. Testo vadite kašikom i mokrim dlanovima oblikujte malo veće kuglice, a zatim ih spljoštite u obliku kruga. Tako dobijene pogačice stavljajte na masni papir u tepsiju.

6. Svaku pogačicu premažite vodom i posipajte  semenkama. 

7. Stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni oko 20 minuta.

8. Izvadite iz rerne, malo ohladite i poslužite!

Pogačice možete poslužiti uz varivo, uz neki ukusni i zdravi namaz ili uz kefir i jogurt.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: alternativa-za-vas.com