Pripremite sastojke i pita će biti gotova za tili čas.
Potrebni sastojci
- 500 g kora za pitu
- 200 ml svežeg mleka
- 1 kvasac
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 150 ml ulja
Za punjenje:
- 400 g sira
- 1 belance
- *po ukusu može i neko parče šunke
Za premazivanje:
- 1 žumance
- 2 supene kašike ulja
- 2 supene kašike svežeg mleka
Način pripreme
U ugrejano mleko dodajte kvasac, šećer, so i ulje. Uzimamo jednu koru, premažemo je delom smese. Preko nje stavljamo drugu koru, takođe je namažemo.
Stavljamo i treću koru, namažemo je, u jedan kraj kraće strane stavljamo pripremljen nadev od sira i belanca.
Uvijamo u rolat i ređamo u prethodno namazan pleh. Tako radimo sa svakim sledećim rolatom.
Namažemo ih smesom od svežeg mleka, žumanca i ulja, posipamo susamom. Sečemo na komade i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus