Ovo je ustvari jedna vrsta pite gde se umesto klasičnih kora za pite ili brašna koristi kornfleks odnosno kukuruzne pahuljice. To je čini mnogo laganijom i za jelo a naročito za pripremu, jer su vam potrebni samo jedna činija i špatula. Sastojci se izmešaju dok čekate da se rerna ugreje i za manje od sat vremena imate odličnu pitu na stolu!
Sastojci:
- 500 g sira
- 1 jaje
- 180 g kornfleksa
- 250 ml jogurta
- prstohvat soli
Napomena:
Vodite računa da li je sir slan, ukoliko jeste, pitu/burek nije potrebno soliti. Najbolje je koristiti pravi sir, po mogućstvu domaći, punomasni, jer tad pita bude zaista neodoljiva.
Priprema:
U činiju staviti sir, jaje i jogurt i dobro promešati varjačom ili špatulom. Ukoliko je potrebno, dodati pola kašičice soli. Zatim u to dodati kukuruzne pahuljice, promešati i smesu (koja će biti prilično gusta) izliti na pleh obložen pek papirom.
Tada uključiti rernu da se ugreje na 180 stepeni (sa ventilatorom) ili na 200 bez ventilatora i smesa će taman fino da nabubri dok se rerna ne ugreje.
Peći oko pola sata, odnosno dok ne dobije finu, rumenu boju.
Kada se prohladi, pita se lepo seče, ne rasipa se i može se jesti i iz ruke.
Za dijetalnu varijantu, preporučuje se da se koristi malomasni sir i Balans protein jogurt, kao i kornfleks bez zaslađivača.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: jekinkapric.blogspot.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus