Ove lepinje su možete da služite uz ajvar, pršutu, jogurt...
Sastojci:
1 jaje
prstohvat soli
1 kašika ulja
200 ml kefira
300 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
200 g kačkavalja
Priprema:
Razbijte jaje, dodajte mu kefir, ulje, so i lepo promešajte. U posebnoj posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte mešavinu s kefirom. Umesite meko testo koje se blago lepi za ruke. Ako je potrebno, dodajte još brašna. Razvucite testo na debljinu oko 5 mm, pa svuda po njemu pospite rendani kačkavalj. Uvijte u rolat, pritisnite krajeve da kačkavalj ne ispada, pa isecite na kriške. Jednu po jednu rukama savite u kuglicu, pa oklagijom razvucite na debljinu oko 5 mm.
Zagrejte ulje u tiganju i pržite lepinjice na srednjoj temperaturi sa obe strane dok ne dobiju lepu zlatnu boju (oko 1 minut po strani). Vadite na papirni ubrus kako bi se ocedio višak masnoće.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus