Sastojci:

  • 500 g tankih kora za pitu (kupovne)
  • 400 g mlevenog mesa (mešavina junetine i malo ovčetine ako imate)
  • 1 veći crni luk
  • 150 ml vode (ili malo više po potrebi)
  • 100 ml ulja
  • So i biber po ukusu

Priprema:

Kad zamiriše pravi burek, ceo komšiluk zna da je neko gladan ozbiljno. Ovo je najprostiji recept za sarajevski burek sa mesom, bez suvišnih koraka – samo testo, meso i puno ukusa.

Savet:

Nemojte štedeti na biberu – blago ljutkasti burek je pravo zadovoljstvo. Ako imate vremena, pustite da se fil malo odmori u frižideru.

Iseckajte luk sitno i pomešajte ga sa mlevenim mesom. Dodajte so i biber po ukusu, pa postepeno ulijte 150 ml vode i dobro izmešajte. Meso ne treba biti suvo – treba da bude sočno.

Nauljite pleh i uključite rernu na 200°C. Na svaku koru stavite par kašika fila od mesa i urolajte kao savijaču. Ređajte u pleh u krug (ili redove) pa premažite ostatkom ulja. Pecite 35–40 minuta, dok lepo ne porumeni. Po želji, čim izvadite, prelijte sa 50 ml vrele vode, pokrijte krpom i ostavite 5 minuta da omekša.

Bonus video

02:24
OVO JE NAJMLAĐI BUREK MAJSTOR U SRBIJI! Lena od svoje 5. godine pravi savršenu savijaču, a kada vidite njen talenat ZANEMEĆETE Izvor: Kurir televizija