Sastojci:
- 150 g heljdinog brašna
- 1 ½ kašičice praška za pecivo
- 50 g ljuski psilijuma
- 300 ml vode
- 3 jajeta
- 2 kašičice jabukovog sirćeta
- 1 kašičica soli
- 2–3 kašike semenki suncokreta i maka
Priprema:
Ako volite zdrave i hranljive pogačice bez glutena, ovaj recept je baš za vas. Kombinacija heljdinog brašna i psilijum ljuski čini testo laganim, a dodatak semenki suncokreta i maka daje prijatnu hrskavost i bogat ukus. Pogačice su jednostavne za pripremu, savršene za doručak ili užinu, i idealne za sve koji izbegavaju gluten.
U velikoj činiji pomešajte heljdino brašno, prašak za pecivo, ljuske psilijuma i so. U posebnoj posudi umutite jaja, vodu i jabukovo sirće. Sipajte tečne sastojke u suve i dobro izmešajte da se sjedine. Smesa će biti gustog testa. Po želji umešajte semenke suncokreta i maka za rolnice ili ih pospite po vrhu.
Oblikujte pogačice (možete ih praviti kao male loptice ili rolnice) i poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C sa ventilatorom 30–40 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju i čvrstu koricu.
Bonus video
