Popularnost hrono hleba ne jenjava, što ne čudi jer je dobar za varenje zbog raznovrsnih semenki i dobrog izbora brašna. Možda ćete želeti da saznate i kako da od bajatog hleba ili pogače napravite poparu. Hrono hleb možete da napravite i čuvate tri dana, pre nego što ga do kraja pojedete. Pročitajte način pripreme!
Sastojci:
- 300 g raženog brašna
- 100 g speltinog brašna od celog zrna
- 100 g heljdinog brašna
- pola šolje semenki (lan, susam, semenke bundeve, semenke suncokreta)
- 4 kašike maslinovog ulja
- prstohvat soli
- 1 pakovanje praška za pecivo
- 1/2 kašike sode bikarbone
- 500 ml tople vode
Recept za hrono hleb:
Pomešajte sastojke sa vodom i pecite:
Za hrono hleb pomešajte sve sastojke u jednoj posudi i dodajte toplu vodu. Testo treba da bude mekše, ali ne previše. Stavite testo u kalup i pecite sat vremena na 200 stepeni C, ili dok ne dobije koricu. Umotajte hleb u vlažnu kuhinjsku krpu i konzumirajte najviše tri dana, jer ne može duže da traje. Uživajte u hrono hlebu!
Saznajte recept za NAJMEKŠI HLEB SA MASLINAMA I PRAZILUKOM
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem