Popularnost hrono hleba ne jenjava, što ne čudi jer je dobar za varenje zbog raznovrsnih semenki i dobrog izbora brašna. Možda ćete želeti da saznate i kako da od bajatog hleba ili pogače napravite poparu. Hrono hleb možete da napravite i čuvate tri dana, pre nego što ga do kraja pojedete. Pročitajte način pripreme!

Sastojci:

  • 300 g raženog brašna
  • 100 g speltinog brašna od celog zrna
  • 100 g heljdinog brašna
  • pola šolje semenki (lan, susam, semenke bundeve, semenke suncokreta)
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • prstohvat soli
  • 1 pakovanje praška za pecivo
  • 1/2 kašike sode bikarbone
  • 500 ml tople vode

Recept za hrono hleb:

16:34
Korak 1

Pomešajte sastojke sa vodom i pecite:

Za hrono hleb pomešajte sve sastojke u jednoj posudi i dodajte toplu vodu. Testo treba da bude mekše, ali ne previše. Stavite testo u kalup i pecite sat vremena na 200 stepeni C, ili dok ne dobije koricu. Umotajte hleb u vlažnu kuhinjsku krpu i konzumirajte najviše tri dana, jer ne može duže da traje. Uživajte u hrono hlebu!

Saznajte recept za NAJMEKŠI HLEB SA MASLINAMA I PRAZILUKOM

BONUS VIDEO:

Hleb punjen sirom YouTube/table diary

 StvarUkusa/L.S.