UKUSAN FIL I MEKANO TESTO: Slana lenja pita sa spanaćem za koju će vam svi tražiti recept

Pita koju ćete za čas spremiti.

Shutterstock

Vruću pitu poslužite uz domaće kiselo mleko ili jogurt. Odličan obrok bez mnogo muke.

Sastojci:

Za testo:

  • 2 jajeta
  • 2 dl kisele vode
  • 2 dl jogurta
  • 50 ml ulja
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 250 g kukuruznog brašna
  • 150 g pšeničnog brašna

Za fil:

  • 1 dl ulja
  • 1 struk praziluka
  • 300 g očišćenog spanaća
  • 1 kašika sušenog povrća
  • 1 jaje
  • 200 g kravljeg sira

Priprema:

Umutite jaja, dodajte, jogurt, kiselu vodu, so i ulje, i dobro umešajte. Oba brašna sa praškom za pecivo sjedinite. U masu sa jajima, lagano mešajući dodajte brašno. Dobićete masu koju ćete kutlačom sipati u podmazan pleh. Sipajte pola pripremljene mase. Zagrejte ulje u tiganju, dodajte na kolutove narezan praziluk. Malo propržite,pa dodajtei spanać. Dinstajte desetak minuta. Sklonite sa vatre, umešajte jaje i rendani sir.

Pleh sa razlivenim testom stavite u zagrejanu rernu i zapecite desetak minuta. Izvadite pleh i rasporedite preko testa pripremljeni, prohladjeni fil. Odozgo razlijte drugu polovinu testa. Ponovo vratite u rernu i pecite na 200 stepeni još petnaestak minuta. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs