RUSKA GIBANICA MOŽE DA PARIRA SRPSKOJ PO UKUSU: Od gotovih kora napravite najbolju pitu sa sirom 

Ruska pita sa sirom svojim ukusom i izgledom podseća na čuvenu srpsku gibanicu.

Printscreen/YT/Home kitchen with Danny

Kada je reč o gibanici svaka domaćica ima svoj recept koji se razlikuje u sitnim detaljima. Sada probajte da napravite rusku gibanicu ili pitu sa sirom koja dosta podseća na srpsku. Može da se jede za doručak, večeru ili užinu. Priprema nije komplikovana, a ukus je neponovljiv. 

Sastojci:

  • 400 g kora za pitu 
  • 250 g feta sira 
  • 250 ml jogurta 
  • 4 jajeta 
  • 100 ml kisele vode 
  • 1 kašika brašna 
  • 16 g praška za pecivo 
  • 150 g maslaca 

Priprema:

Tepsiju obilno premažite istopljenim puterom. Premažite koru istopljenim puterom, pa stavite drugu i pospite izmrvljenim feta sirom. Urolajte, pa krajte savijte na unutra. Stavite na sredinu tepsije. Uzmite sledeću koru, premažite puterom, stavite drugu koru, feta sir i urolajte. Obmotajte oko kore u sredini tepsije. Radite tako dok ne utrošite materijal. Premažite preostalim puterom pitu i pospite preostalom fetom. Jogurt umutite sa jajima, brašnom, praškom za pecivo i kiselom vodom. Sipajte preko pite, pa ostavite da stoji 5 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta.