PITA S BLITVOM OD GOTOVIH KORA: Brzo se pravi i puna je fila od dve vrste sira, a super je i kad se ohladi

Pita sa blitvom od gotovih kora biće spremna očas posla.

Shutterstock

Većina domaćica će se složiti da su najbolje pite one od domaćih kora, međutim, ukoliko nemate previše vremena dobro dođu i one gotove. Ovaj recept za pitu sa blitvom, idelana za sve ljubitelje tradiciolanog doručka.

Ova ukusna pita pravi se vrlo jednostavno i ne zahteva puno truda.

Sastojci:

  • 500 g kora
  • 4 jajeta
  • 4 veze blitve
  • 500 g sitnog sira
  • 100 g kajmaka
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 100 ml jogurta
  • 100 ml ulja

Priprema:

Blitvu blanširajte i sitno iseckajte. U dubljoj posudi, umutite jaja, dodajte sir, kajmak, prašak za pecivo, jogurt i sve dobro umutite, pa dodajte iseckanu blitvu. Pleh namažite uljem, spustite prvu koru, poprskajte je sa malo ulja, a onda preko stavite drugu. Na red dolazi fil. Drugu koru premažite filom, pa je prekrijte novom korom. Ređajte kore tako da svaku drugu premažete filom od sira i blitve dok ne potrošite sav materijal. Dve ili tri kore obavezno ostavite za prekrivanje pite. Kada završite postupak, isecite pitu oštrim nožem, pa po poslednjoj kori sipajte malo ulja i poprskajte je sa malo mlake vode. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite pitu 45 minuta.

Izvor: Stvar ukusa