Kiš sa kobasicom, slaninom i pečurkama

Kiš sa kobasicom, slaninom i pečurkama je idealan za doručak ili bilo koji obrok tokom dana.

Shutterstock

Kiš sa kobasicom, slaninom i pečurkama je vrlo raskošan, jer mu se dodaju i luk, beli luk, crvena paprika, pa je vrlo začinjen. Ako volite kiš, možda ćete želeti da ga napravite sa sirom, brokolijem i graškom. Evo i kako se pravi sa kobasicom, slaninom i pečurkama!

Sastojci:

Za testo:

  • 50 g višenamenskog brašna
  • 1 kašičica soli
  • 120 g putera, sobne temperature
  • 60 ml hladne vode

Za fil:

  • 1 kobasica
  • 200 g slanine isečene na komade veličine zalogaja
  • ½ celog luka, seckanog
  • 5 čenova belog luka, seckanih
  • 400 g šampinjona, seckanih
  • 1 cela crvena paprika, seckana
  • 1 ceo slatki krompir, iseckan
  • 4 jajeta, umućena
  • 130 ml punomasnog mleka
  • 100 g seckanog kačkavalja

Recept za kiš sa kobasicom, slaninom i pečurkama:

Zagrejte rernu na 200 ° C. U velikoj posudi pomešajte brašno, so, puter i vodu. Mesite dok se ne formira testo. Pokrijte testo i stavite u frižider dok pripremate fil. Propržite kobasicu izmrvljenu na komadiće, kao i komadiće slanine u tiganju. Kada kobasica i slanina porumene, izvadite iz tiganja i ostavite sa strane.

Stavite sve seckano povrće u mast od prženja mesa i dinstajte 10 minuta. U posebnoj činiji umutite jaja, dodajte mleko i seckani sir. Pomešajte sve zajedno i ostavite sa strane. Izvadite testo iz frižidera i razvucite ga tako da napravite ravnu površinu. U tepsiji rastopite puter, tako cela bude premazana. Stavite razvaljano testo u tepsiju. Ubacite povrće i meso preko testa, pa umućena jaja sa sirom i mlekom prelijte preko svega. Pecite 30 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi. Uživajte!

Pročitajte kako se prave mini kiš-mafini sa šunkom i čedar sirom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za pitu sa piletinom i svežim sirom, od cepkane tortilje  TikTok/hungryhappens

 StvarUkusa/L.S.