Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 500 ml gustog jogurta
- 100 ml ulja
- 1 prašak za pecivo
- 2-3 jajeta
- so, po ukusu
Recept za Nadinu gibanicu harmoniku:
Kako biste napravili ovu gibanicu, prvo tepsiju podmažite uljem, kore slažite u tepsiju poput harmonike, list po list, tako da svaki bude širine 2 cm. Ređajte ih dok ne iskoristite sve kore. Slažite ih jednu pored druge. Ostavite na stranu i u međuvremenu napravite nadev.
Mikserom umutite cela jaja, pa jogurt i ostale sastojke nastavite da dodajete postepeno i da ih mešate drvenom kuvačom. Kada je nadev gotov, izlijte ga preko kora, a potom izliveni fil kašičicom rasporedite između nabora kora. Pospite susamom preko cele gibanice.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, oko 25 minuta, da porumeni i odvoji se od tepsije. Koristite duboku tepsiju, dimenzija 24x39 cm. Možda ćete želeti da isprobate i najlakši recept za najmekšu gibanicu.
Pročitajte i kako da napravite tursku gibanicu sa dve vrste sira
BONUS VIDEO
StvarUkusa