Jela sa jajima ima tako mnogo, a uz malo truda možete od običnog da napravite dekorativno jelo. Od njih možete napraviti najlepše svečane salate sa dodacima poput ribe. Za danas smo pripremili neodoljiva gnezda sa jajima i šunkom. Jednostavna priprema, a ukus i izgled prelep. Možete ih jesti za doručak, užinu ili večeru - uvek su dobar izbor.
Sastojci:
- 30 g putera
- 3 krompira
- 100 g šunke
- 4 jajeta
- 5 g soli
- 5 g bibera
- 40 g brašna
- 30 g mladog luka
Recept za jelo sa jajima i šunkom:
Otopite puter u većem tiganju. Opran i oljušten krompir izrendajte, a šunku iseckajte. Pomešajte ova 2 sastojka u činiji, dodajte 1 jaje, so, biber i na kraju brašno, pa sve dobro promešajte. Pomoću kašike, vadite delove smese sa jajima u tiganj, oblikujući ih u 3 deblje pljeskavice. Sredinu gnezda ulubite. Uzmite 3 jaja i razdvojite žumanca i belanca. U sredinu jela stavite po žumance, pa poklopite i ostavite na laganijoj da se kuva oko 10 minuta. Okrenite gnezda, pa pecite poklopljeno još 5 minuta. Služite jelo posuto iseckanim mladim lukom. Preporučujemo i obrok salatu sa testeninom, jajima i šunkom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa/J.K.
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs