NAJBOLJI I NAJBRŽI RECEPT ZA MEKIKE: Nema čekanja da testo narasta, odmah ih pržite

Mekike su uvek pravi izbor za doručak.

Printscreen/Youtube/Moi Domasni Recepti

Bilo da ih jedete sa kajmakom, sirom, džemom ili same, mekike su odličan izbor za doručak. Sada ih napravite još brže uz ovaj recept. Nema čekanja da testo narasta, čim se zamesi možete da pržite mekike. Evo postupka.

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 7 kašika kisele pavlake
  • so
  • 450 g brašna
  • 15 g praška za pecivo

Priprema:

Umutite jaja sa pavlakom i soli. Potom dodajte brašno sa praškom za pecivo pa umesite testo rukama. Ratvucite testo oklagijom na pobrašnjenoj površini. Isecite na deblje trake, a trake na trouglove (pogledajte u galeriji). Pržite u zagrejanom ulju i vadite na ubrus da se ocede od viška masnoće.

Izvor: Stvar ukusa