Sastojci:
- 8 velikih jaja
- 95 g iseckane mocarele
- 40 g pavlake za kuvanje
- so i biber po ukusu
- prstohvat tucane paprike
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 ljutika, sitno seckana
- 3 čena belog luka, sitno iseckanog
- 230 g šampinjona, naseckanih
- 380 g bebi spanaća
- 65 g mladog sira
Recept za fritatu sa mocarelom i šampinjonima:
Za ovo jelo sa jajima i povrćem, poznatu fritatu, sa mocarelom i šampinjonima, prvo zagrejte rernu na 190°. U činiji umutite jaja, mocarelu i pavlaku za kuvanje, pa začinite solju, biberom i paprikom.
U velikom tiganju na srednjoj vatri zagrejte ulje. Dodajte luk i beli luk i pržite, povremeno mešajući, dok luk ne postane providan, oko 5 minuta. Dodajte pečurke i pržite, povremeno mešajući, dok ne omekšaju, još oko 5 minuta.
Nakon toga dodajte spanać i pržite, često mešajući, dok ne usahne, oko 2 minuta pa začinite solju i biberom. Sipajte mešavinu jaja u tiganj preko povrća. Ubacite mladi sir. Pecite fritatu dok se jaja ne stvrdnu i ivice ne postanu zlatno smeđe, oko 12 minuta. Možda ćete želeti da napravite i mafine od jaja sa sirom i šunkom.
Pročitajte i kako da napravite zapečenu pitu bez brašna sa jajima i povrćem
BONUS VIDEO
StvarUkusa