Krompir sa mesom spada u tradicionalan srpski obrok koji je mnogima omiljen. Postoje različiti recepti u kojima su ova dva sastojka glavna, a jedan od njih je ovaj u nastavku. Isprobajte krompir sa belim mesom zapečen u rerni, ali preliven jajima i posut sirom. Kombinacija koju ne možete da odbijete.

Sastojci:

  • 2 krompira
  • 1 crni luk
  • 1 i 1/2 paprika
  • 300 g pilećeg belog mesa
  • 100 g rendanog sira
  • 4 jajeta
  • maslinovo ulje
  • so, biber

Priprema:

Krompir i luk isecite na tanke kriške. Pržite ih na vrelom maslinovom ulju 5 minuta na umerenoj vatri. Dodajte paprike, isečene na komade srednje veličine. Posolite i pržite još 5 minuta. Pileća prsa isecite na male komadiće. Dodajte ih u povrće i pržite 10 minuta. Začinite biberom.

Umutite jaja. Njima dodajemo već pržena pileća prsa sa povrćem. Dobro promešamo. Sipati u pleh, posuti rendanim sirom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 15 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE