Krompir sa mesom spada u tradicionalan srpski obrok koji je mnogima omiljen. Postoje različiti recepti u kojima su ova dva sastojka glavna, a jedan od njih je ovaj u nastavku. Isprobajte krompir sa belim mesom zapečen u rerni, ali preliven jajima i posut sirom. Kombinacija koju ne možete da odbijete.
Sastojci:
- 2 krompira
- 1 crni luk
- 1 i 1/2 paprika
- 300 g pilećeg belog mesa
- 100 g rendanog sira
- 4 jajeta
- maslinovo ulje
- so, biber
Priprema:
Krompir i luk isecite na tanke kriške. Pržite ih na vrelom maslinovom ulju 5 minuta na umerenoj vatri. Dodajte paprike, isečene na komade srednje veličine. Posolite i pržite još 5 minuta. Pileća prsa isecite na male komadiće. Dodajte ih u povrće i pržite 10 minuta. Začinite biberom.
Umutite jaja. Njima dodajemo već pržena pileća prsa sa povrćem. Dobro promešamo. Sipati u pleh, posuti rendanim sirom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus