Paprike punjene belim mesom i u fantastičnom sosu od jogurta su super predlog za ručak. Ako želite da isprobate nešto novo, a da je ukusno, onda klasične paprike punjene mlevenim mesom zamenite ovim receptom. Priprema nije komplikovana i ne traje dugo, a na stolu ćete imati predivan ručak. Poslužite sa salatom ili parčetom domaćeg hleba

Sastojci:

  • 1 crni luk
  • 2 paradajza 
  • 900 g pilećeg filea
  • 300 g krem sira
  • 5 paprika
  • 100 g tvrdog sira
  • 150 ml vode
  • peršun

Za sos:

  • 500 g jogurta
  • 2 jajeta
  • 2 kašike brašna 
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 250 ml vode
  • 1/2 kašičice muskatnog oraščića

Priprema:

Crni luk, paradajz, peršun i belo meso sitno iseckajte. Posolite, pobiberite, začinite slatkom paprikom i timijanom, pa sipajte malo maslinovog ulja. Sjedinite i onda dodajte krem sir, pa opet promešajte. Paprike presecite na pola, po dužini, očistite od semenki i stavite u pleh. Posolite i malo nauljite. Napunite paprike dobijenom smesom i onda sipajte vodu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.
U manju šerpu sipajte jogurt, dva jajeta, brašno, maslinovo ulje, so, biber i muskatni oraščić. Kuvajte 2 minuta na laganoj vatri uz stalno mešanje. Prelijte sosom paprike i na svaku pospite rendanim sirom. Pecite na 200°C još 20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE