Paprikaš je jedno od retkih jela na kašiku koje niko ne odbija, a pravi se od svima omiljenih namirnica, kao što su krompir i meso. Predlažemo vam da isprobate i ovaj recept za svinjski paprikaš, a ruske domaćice su otkrile tajnu za sočnost ovog jela. Trik je u tome da se samo povremeno promeša, jer će se tako namirnice lepo krčakti u sopstvenom soku.
- Sastojci:
- 1 kg krompira
- 800 g svinjskog mesa
- 2 crna luka
- 1 šargarepa
- 2-3 čena belog luka
- lovorov list
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
Priprema:
Isecite meso na kockice i propržite u dubljem tiganju na malo ulja. Kada je meso skoro gotovo dodajte sitno seckan crni luk, kao i šargarepu isečenu na kolutove. pa pržite dok povrće ne omekša. Posolite, pospite slatkom mlevenom paprikom i dodajte biber u zrnu, kao i lovorov list. Promešajte, smanjite temperaturu i kada i povrće omekša dodajte krompir isečen na sitne kockice (nemojte da mešate). Samo poklopite i kuvajte na niskoj temperaturi nekih 25 minuta. Za to vreme nemojte da podižete poklopac. Nakon tog vremena proverite da li je krompir omekšao, pa lagano promešajte. Dodajte mleveni beli luk, a u kutlaču stavite kašičicu soli, pa prelijte vrelom vodom. Sipajte ponovo vrelu vodu u kutlaču i dodajte u gulaš, i tako još dvaputa. Nemojte da mešate. Trebaće vam oko 100 ml vode. Pojačajte temepraturu i kuvajte još nekih 5 minuta, pa tek onda lagano promešajte i ostavite da se kuva još 10 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus