Sastojci:
Za meso:
- 1 kg svinjskog mesa
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašika italijanskih začina
Za fil:
- 2 jajeta
- 1 kašičica limunovog soka
- 200 g kiselih krastavaca
Za završni sloj:
- trake slanine
- 2 kašike biljnog ulja
- pola kašičice sosa od slatke mlevene paprike
Priprema:
Ove svinjske rolnice punjene omletom i kiselim krastavcem su savršen spoj sočnosti i hrskavosti. Kombinacija svinjskog mesa, kremastog omleta i osvežavajućih kiselih krastavaca daje im jedinstven ukus, dok slanina koja ih obavija dodaje bogatstvo i hrskavost. Ovaj recept je jednostavan za pripremu, ali izgleda impresivno i sigurno će oduševiti vaše goste.
Svinjsko meso iseći na tanke šnicle i blago izlupati. Staviti ih u dublju posudu pa posuti maslinovim uljem, soja sosom i začinima, izmešati rukama i ostaviti da odstoje 15-20 minuta dok pripremate ostalo.
Umutiti jaja sa limunovim sokom i ispeći tanki omlet. Nakon pečenja, iseći ga na trake. Kisele krastavce iseći na tanke štapiće.
Na svaku šniclu staviti traku omleta i 2 komadića kiselog krastavca pa preko opet traku omleta. Urolati meso i učvrstiti krajeve. Svaku rolnicu obmotati trakama slanine i učvrstiti čačkalicama.
Zagrejati biljno ulje u tiganju i propržiti rolnice sa svih strana dok slanina ne postane hrskava. Zatim ih prebaciti u pleh, premazati čili sosom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.