Sastojci:

Za meso:

  • 1 kg svinjskog mesa
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike soja sosa
  • 1 kašika italijanskih začina

Za fil:

  • 2 jajeta
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 200 g kiselih krastavaca

Za završni sloj:

  • trake slanine
  • 2 kašike biljnog ulja
  • pola kašičice sosa od slatke mlevene paprike

Priprema:

Ove svinjske rolnice punjene omletom i kiselim krastavcem su savršen spoj sočnosti i hrskavosti. Kombinacija svinjskog mesa, kremastog omleta i osvežavajućih kiselih krastavaca daje im jedinstven ukus, dok slanina koja ih obavija dodaje bogatstvo i hrskavost. Ovaj recept je jednostavan za pripremu, ali izgleda impresivno i sigurno će oduševiti vaše goste. 

Saveti:

Da bi meso bilo još mekše, možete ga marinirati nekoliko sati u frižideru.

Po želji, dodajte malo rendanog sira u fil za bogatiji ukus.
Ove rolnice možete pripremiti unapred i samo ih zapeći pred posluženje.

Svinjsko meso iseći na tanke šnicle i blago izlupati. Staviti ih u dublju posudu pa posuti maslinovim uljem, soja sosom i začinima, izmešati rukama i ostaviti da odstoje 15-20 minuta dok pripremate ostalo.

Umutiti jaja sa limunovim sokom i ispeći tanki omlet. Nakon pečenja, iseći ga na trake. Kisele krastavce iseći na tanke štapiće.

Na svaku šniclu staviti traku omleta i 2 komadića kiselog krastavca pa preko opet traku omleta. Urolati meso i učvrstiti krajeve. Svaku rolnicu obmotati trakama slanine i učvrstiti čačkalicama.

Zagrejati biljno ulje u tiganju i propržiti rolnice sa svih strana dok slanina ne postane hrskava. Zatim ih prebaciti u pleh, premazati čili sosom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.

Bonus video

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Recept za pileće rolnice punjene slaninom i kačkavaljem Izvor: Recept za pileće rolnice punjene slaninom i kačkavaljem