Sastojci:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 1 jaje
- 2 kašike prezli
- 2 čena belog luka (sitno seckanog)
- 1 kašičica soli
- pola kašičice bibera
- pola kašičice suvog origana
- 50 g kačkavalja ili mocarele (isečene na kockice)
- 10-12 tankih listova slanine
Priprema:
Ako tražite savršen spoj sočnosti i hrskavosti, ove ćufte u slanini punjene sirom su pravi izbor. Mekano meso, topljeni sir i hrskava slanina čine ih neodoljivim zalogajem, bilo da ih služite kao predjelo, glavno jelo ili deo slavljeničke trpeze. Jednostavne su za pripremu, a rezultat je prava eksplozija ukusa.
U činiji pomešati mleveno meso, jaje, prezle, beli luk, so, biber i začine. Dobro sjediniti rukama i ostaviti da odstoji 10-15 minuta. Uzimati po malo smese, napraviti kuglicu, blago je spljoštiti, staviti komadić sira u sredinu i zatvoriti tako da se sir ne vidi. Svaku ćuftu obmotati listom slanine i učvrstiti čačkalicom ako je potrebno.
Pečenje:
U rerni – Ređati ćufte u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta, dok slanina ne postane hrskava.
U tiganju – Peći na srednje jakoj vatri, okrećući ih s vremena na vreme dok ne dobiju lepu koricu (oko 15 minuta).
Služiti toplo, uz prilog po želji – pire krompir, pečeno povrće ili osvežavajuću salatu.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.