Sastojci:
- 1 veliki patlidžan
- 2 razmućena jajeta
- 80 g kačkvalja
- 1 kašičica mešanog začinskog bilja
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- biber, po ukusu
- morska so, po ukusu
- 240 g prezle
Recept za ćufte od patlidžana i sira:
Kako biste napravili ove ćufte, nasecite patlidžan i pospite solju. Ostavite 10 minuta da izvuče vodu. Isperite ga i osušite. Pržite na ringli sa malo maslinovog ulja i oko 60 ml vode, dok patlidžan ne omekša.
Kada ga ispržite sitno ga iseckajte. Pomešajte sve osim prezli kada se patlidžan ohladi. Zatim dodajte prezle i mešajte dok ne dobijete konzistenciju da formirate kuglice.
Stavite u tepsiju nauljenu maslinovim uljem na udaljenosti od oko par centimetara i pecite na 200 stepeni dok ne porumene, oko 40-60 minuta. Okrenite na pola pečenja da biste ujednačili pečenje. Nakon toga prelijte sosom po želji i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i ćufte od piletine i povrća zapečene u rerni.
Pročitajte i kako da napravite posne ćufte od sočiva u belom sosu
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.