Sastojci:

  • 1 veliki patlidžan
  • 2 razmućena jajeta
  • 80 g kačkvalja
  • 1 kašičica mešanog začinskog bilja
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica crnog luka u prahu
  • biber, po ukusu
  • morska so, po ukusu
  • 240 g prezle
Patlidžan je pun hranljivih sastojaka:

Patlidžan sadrži vitamine B1, B3, B6 i B9, kao i vitamine A, C i K. Obiluje kalcijumom, mineralima, kalijumom i bakrom, kao i magnezijumom i fosforom. Zbog svog sastava je odličan za imunološki sistem i celokupno zdravlje.

Recept za ćufte od patlidžana i sira:

Kako biste napravili ove ćufte, nasecite patlidžan i pospite solju. Ostavite 10 minuta da izvuče vodu. Isperite ga i osušite. Pržite na ringli sa malo maslinovog ulja i oko 60 ml vode, dok patlidžan ne omekša.

Kada ga ispržite sitno ga iseckajte. Pomešajte sve osim prezli kada se patlidžan ohladi. Zatim dodajte prezle i mešajte dok ne dobijete konzistenciju da formirate kuglice.

Stavite u tepsiju nauljenu maslinovim uljem na udaljenosti od oko par centimetara i pecite na 200 stepeni dok ne porumene, oko 40-60 minuta. Okrenite na pola pečenja da biste ujednačili pečenje. Nakon toga prelijte sosom po želji i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i ćufte od piletine i povrća zapečene u rerni.

Pročitajte i kako da napravite posne ćufte od sočiva u belom sosu

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Recept za sočne ćufte u sosu od povrća Izvor: Recept za sočne ćufte u sosu od povrća

StvarUkusa