Sastojci:
Za testo:
- 1,3 kg krompira
- 2 kašike krompirovog skroba
- so
Za punjenje:
- 300 g mešanog mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica soli
- ½ kašičice bibera
- 1 kašičica majorana (opciono)
- malo ulja za prženje
Za serviranje:
- pržena slanina
Priprema:
Ako volite jela koja kombinuju mekano, nežno testo i sočan, začinjen fil, ove poljske knedle su savršen izbor. Napravljene od jednostavnih sastojaka – krompira, brašna i jaja – pune se ukusnim nadevom od mlevenog mesa . Bilo da ih poslužite sa slaninicom, prženim lukom, pavlakom ili puterom, sigurno će vas osvojiti svojim bogatim i domaćinskim ukusom.
Kilogram sirovog krompira oljuštiti i izrendati, pa ga staviti u čistu krpu i dobro iscediti da se ukloni višak tečnosti. Sačuvati skrob koji se nataloži na dnu posude. 300 g preostalog krompira skuvati, pa dobro ispasirati. Dodati oceđen sirov krompir, sačuvani skrob, so i dobro izmešati dok ne dobijete glatko testo.
Na malo ulja propržiti iseckan crni i beli luk dok ne omekšaju. Dodati mleveno meso, začiniti solju, biberom i majoranom, pa pržiti dok meso ne postane zlatnosmeđe. Ostaviti da se prohladi.
Od krompirovog testa uzimati komade veličine dlana, blago ih spljoštiti, staviti malo nadeva u sredinu i pažljivo zatvoriti oblikujući duguljaste knedle.
U velikom loncu zagrejati posoljenu vodu do ključanja. Smanjiti vatru na srednju jačinu i pažljivo spuštati knedle u vodu. Kuvati oko 10-15 minuta dok ne isplivaju na površinu. Poljske knedle služiti posute iseskanom i proprženom slaninom.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.