Sastojci:
Za posno meso:
- 1 ½ kašika maslinovog ulja
- 1 srednji luk isečen na kockice
- 300 g pečuraka
- 2-3 čena belog luka, sitno isekana
- 3 kašičice mešavine origana, majčine dušice, slatke paprike, bibera, soli
- 60 ml povrtnog bujona
- 1 kašika paradajz paste
- 3 kašike soja sosa
- 1 kašika javorovog sirupa
- 1 ½ kašičica sirćeta
Ostali sastojci:
- 2-4 lepinje za giros
- 1 mala glavica zelene salate
- 2-3 paradajza
- 1 krastavac
Recept za najbolji posni giros:
Za giros naseckajte luk na kockice, a pečurke na komade veličine zalogaja. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i pržite luk i pečurke 3-5 minuta. Dodajte beli luk i začine i pržite još jedan minut.
Zatim dodajte čorbu od povrća, paradajz pastu i promešajte da se sjedini. Takođe, umešajte soja sos, javorov sirup i sirće. Pustite da se smesa kuva još nekoliko minuta, a zatim isključite vatru.
Ubacite mešavinu u lepinje za giros, povrće i dodatke i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i giros sa mlevenim mesom.
Pročitajte i kako se pravi domaći giros sa piletinom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.