Sastojci:

Za posno meso:

  • 1 ½ kašika maslinovog ulja
  • 1 srednji luk isečen na kockice
  • 300 g pečuraka
  • 2-3 čena belog luka, sitno isekana
  • 3 kašičice mešavine origana, majčine dušice, slatke paprike, bibera, soli
  • 60 ml povrtnog bujona
  • 1 kašika paradajz paste
  • 3 kašike soja sosa
  • 1 kašika javorovog sirupa
  • 1 ½ kašičica sirćeta

Ostali sastojci:

  • 2-4 lepinje za giros
  • 1 mala glavica zelene salate
  • 2-3 paradajza
  • 1 krastavac
Zašto je korisno da jedete origano?

Origano je jedan od najefikasnijih prirodnih antibiotika, a etarsko ulje origana ima oko 50 odsto timola zbog čega ima jaka antibakterijska svojstva. Takođe zbog svojih svojstava efikasno deluje protiv virusa i gljivica.

Recept za najbolji posni giros:

Za giros naseckajte luk na kockice, a pečurke na komade veličine zalogaja. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i pržite luk i pečurke 3-5 minuta. Dodajte beli luk i začine i pržite još jedan minut.

Zatim dodajte čorbu od povrća, paradajz pastu i promešajte da se sjedini. Takođe, umešajte soja sos, javorov sirup i sirće. Pustite da se smesa kuva još nekoliko minuta, a zatim isključite vatru.

Ubacite mešavinu u lepinje za giros, povrće i dodatke i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i giros sa mlevenim mesom.

Pročitajte i kako se pravi domaći giros sa piletinom

BONUS VIDEO

Evo ko je napravio najbolji giros u "Komšiluku"! Izvor: Evo ko je napravio najbolji giros u "Komšiluku"!

StvarUkusa