Sastojci:

  • 400 g pilećeg filea (ili batak bez kosti)
  • So, biber po ukusu
  • 1 kašika ulja

Za sos:

  • 2 kašike kikiriki putera 
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašika meda
  • 1 čen belog luka (sitno iseckan)
  • 1 kašičica sirćeta (ili limunovog soka)
  • 100 ml vode
  • Po želji: malo čili pahuljica

Priprema:

Brz ručak za piletinu u sosu iz jednog tiganja, a ukus kao iz azijskog restorana. Nema pohovanja, nema duge pripreme – samo par sastojaka i gotovi ste za pola sata.

Savet:

Koristite glatki, nezaslađeni kikiriki puter – daje najčistiji ukus bez dodatnih aroma.

Isecite pileće meso na manje medaljone. Posolite, pobiberite i kratko propržite na ulju dok ne dobije zlatnu boju.

U posebnoj činiji pomešajte sve sastojke za sos. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Kad je meso gotovo, smanjite vatru i prelijte ga sosom. Kuvajte još 5–7 minuta dok se ne zgusne. Po želji pospite seckanim kikirikijem i svežim peršunom.

Ovo jelo se odlično slaže sa pirinčem, nudlama ili grilovanim povrćem.

Bonus video

00:45
Najbolji način da napravite piletinu, spremaćete samo ovako Izvor: Instagram/appetizing.tv