Sastojci:
- 1 manja glavica karfiola
- Malo soli i maslinovog ulja
Za preliv:
- 200 ml gustog jogurta
- 1 jaje
- 2 kašike pavlake
- 2 kašike sitnog sira
- 1 čen belog luka (sitno iseckan ili izgnječen)
- So, biber po ukusu
- Kašičica origana ili sušenog peršuna
Priprema:
Zapečeni karfiol u jogurt sosu je jedno od onih jela koje se pravi iz glave, ali se jede sa uživanjem. Nema puno sastojaka, sve ide u jednu posudu, a ukus na kraju iznenadi. Praktično, skromno i uvek dobro dođe na stolu.
Operite i razdvojte karfiol na cvetove. Poređajte ih u podmazan pleh, posolite i blago poprskajte uljem. Pecite u rerni na 200°C oko 20 minuta dok ne počne da rumeni.
U međuvremenu pomešajte sve sastojke za preliv. Izvadite karfiol, prelijte jogurt smesom i vratite u rernu na još 15 minuta, dok ne dobije zlatnu koricu. Poslužite toplo uz hleb.
Bonus video
