OVAJ RUČAK NIKADA NE BISMO ODBILI DA JEDEMO: Kada nemate vremena napravite brzinske ćufte u fantastičnom sosu

I oni izbirljivi neće propustiti ručak kada poslužite ćufte.

Tanja Đorđević

Ne postoji osoba koja ne voli ćufte još kad ih poslužite sa pire krompirom ili makaronama to je dobitna kombinacija. Kako biste napravili ćufte ne treba vam puno vremena, a uvek se svi razgrabe. Ako niste baš ljubitelj toga da vam meso bude kuvano, možete ih kratko propržiti, pa staviti u sos

Jednostavni obroci koji ne zahtevaju puno vremena su idealni kada je napolju vruće. Poslužite i sa sezonskom salatom za potpuni ugođaj. 

Sastojci:

  • 1/2 kg mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 1 glavica crnog luka, sitno seckan
  • 2 čena belog luka, sitno seckan 
  • 2 kašike prezli
  • 1 kašika ulja
  • začini po ukusu 

Za sos:

  • 3 dcl soka od paradajza
  • 2 dcl vode
  • 1 puna kašike brašna
  • prstohvat šećera
  • suvi začin, so, mlevena crvena paprika, biber, origano sve po ukusu

Priprema: 

Sve sastojke sjedinite i oblikujte kuglice.
Za sos: Napravite zapršku od ulja, brašna i mlevene crvene paprike, a zatim dodajte paradajz, vodu, šećer i začine po ukusu. Kada sos provri lagano spustite ćufte i kuvajte na slaboj vatri oko pola sata. Po želji možete da dodate seckani prešun. 

Recept poslala Tanja Đorđević