SOČNA PILETINA PRELIVENA KREMASTIM FILOM PA ZAPEČENA U RERNI: Brz ručak koji mogu da naprave i početnici u kuhinji 

Brzo, ukusno i jednostavno jelo sa pilećim mesom.

Printscreen/Youtube/Simple recipe

Piletina se može pripremati na različite načine, možete je grilovati, peći u rerni, praviti pljeskavice i ćufte od pilećeg mesa. Ali, sigurno vam nije palo na pamet da je ovako spremate. Šnicle od pilećeg filea zapečene u rerni sa filom od povrća je nešto što ćete od sada stalno praviti.

Sastojci:

  • 4 pileća filea
  • so po ukusu
  • 2 kašičice senfa
  • 2 kašike majoneza
  • 1 crni luk
  • 100 g mariniranih šampinjona
  • 2 paradajza
  • 2 jajeta
  • 1 kašika sirćeta

Priprema:

Pileći file isecite na tanje šnicle. Malo ih izlupajte čekićem za meso pa poređajte u nauljen pleh. posolite i svako parče odozgo premažite senfom.

Isecite luk na sitno, posolite i prelijte sirćetom. Šampinjone isecite na sitno, kao i paradajz i dodajte luku. Zatim razbijte jaja, stavite pavlaku i sve pomešajte. Smesu prelijte preko piletine i pecite u zagrejanoj rerni 20 minuta na 180 stepeni. Služite toplo.