KADA NE ZNATE ŠTA ĆETE ZA RUČAK, VI ZAPECITE KROMPIR I MESO: Za ovaj recept ne trebaju vam posebne kulinarske veštine

Piletinu i krompir svi vole, a sada ih zapecite u rerni sa predivnim kremastim sosom.

Printscreen/YT/ Lieblingsrezepte

Ne morate da imate nikakave kulinarske veštine kako biste napravile ovaj fantastičan ručak. Piletina i krompir u kremastom sosu je obrok kojem ćete se često vraćati.  Lako se pravi i ne treba vam puno namirnica. Poređajte u tepsiju sve sastojke i zapecite u rerni. Manje od sat vremena vam treba za ručak koji će zasititi celu porodicu. 

Sastojci:

  • 3 pileća filea 
  • 1 crni luk
  • maslinovo ulje
  • 4 krompira
  • 200 ml pavlake za kuvanje 
  • 2 jajeta 
  • provansalsko bilje
  • 1 kašičica karija
  • 120 g tvrdog sira 
  • 1 paradajz

Priprema:

Isecite meso na kockice, krompir na kolutove, a luk na rebarca. Nauljite tepsiju, pa stavite prvo luk, pa krompir, pa meso. Začinite po želji. U jaja dodajte pavlaku za kuvanje, provansalsko bilje i kari, pa umutite. Pokrijte alu folijom, pa pecite na 200°C nekih 40 minuta. Skinite foliju, pospite rendani sir, pa poređajte kolutove paradajza i vratite na nekih 10 minuta.